Dejan Racić

Osnivač i partner

Dejan Racić je svoju karijeru u Delta Holdingu započeo 1995. godine, nakon studija Ekonomije na Univerzitetu u Beogradu i kratkog radnog iskustva u hotelskoj grupi u Dubaiju.

Posle 4 godine provedene u sektoru robe široke potrošnje, dostižući poziciju Generalnog direktora Delta DMD – jedne od najvećih distributerskih kompanija u Srbiji u to vreme, Dejan je prešao na poziciju Direktora razvoja Delta M Grupe, najveće privatne kompanije u Srbiji, sa zaduženjem (pored ostalih), da razvija nekretnine za potrebe različitih kompanija u okviru Delta Holdinga – primarno Delta Maxi Grupe – najvećeg maloprodavca hrane u Srbiji i jednog od najvećih u regionu. Ta zaduženja su se nastavila i u periodu kad je Dejan zauzimao poziciju Generalnog direktora Delta Real Estate – osnovanog 2004. godine.

DRE je vrlo brzo postao vodeća kompanija u oblasti investiranja i razvoja nekretnina, najveća u zemljama bivše Jugoslavije. Tokom 4 godine razvijena su 2 šoping mola srednje veličine – Delta City Beograd i Podgorica, (prvi projekti tog tipa u Srbiji i Crnoj Gori) i 1 šoping mol u centru Novog Sada. Delta City Beograd je proglašen najboljim šoping molom u Evropi za 2008. godinu od strane ISCS, najreferentnije institucije u toj oblasti. 2006. godine DRE je ušao u partnerstvo sa Hypo Alpe Adria Bankom, kreiranim za razvoj najvećeg reziencijalnog i kancelarijskog projekta u Srbiji – Belville (sagrađenog za potrebe Unverzijade 2009 u Beogradu) sa skoro 2000 stanova i 2 kancelarijske zgrade. 2008. godine DRE je preuzeo najveći hotelski i kancelarijski portfolio u Beogradu – Hotel Continental i Genex Apartmane, što je predstavljalo jednu od najznačajnijih transakcija nekretnina u regionu.

Zauzimajući poziciju Generalnog direktora DRE do aprila 2011. godine, Dejan Racić je pregovarao krupne finansijske aranžmane sa komercijalnim bankama, strateška partnerstva sa vodećim svetskim grupama u oblasti nekretnina, investicionim bankama, privatnim fondovima i intenzivno radio sa različitim konsultantima i savetnicima za nekretnine.

Od aprila 2011. godine do juna 2012. godine, Dejan je zauzimao poziciju Potpredsednika Delta Holdinga za razvoj. Od juna 2012. godine on uspostavlja partnerstvo u nekoliko kompanija u oblasti nekretnina i obnovljivih izvora energije.

LjudiDejan Racić

Osnivač i partnerDragana Čukić

Osnivač i partnerGordan Čukić

Direktor projekataIgor Becić

Finansijski direktorTatjana Andrić

Koordinator projekata


Kontakt


JAI Development&Consulting d.o.o.


Adresa
Žorža Klemensoa 37, 11000 Beograd, Srbija

  Kontakt

  Žorža Klemensoa 37
  11000 Beograd
  Srbija
  +381 011 27 61480
  office@jai.rs  Copyright © 2020 JAI